SOS PIKANTNY
Komentarze: 0
4 duże pomidory
1 zielona papryka
1/2 łyżeczki soli
1 łyzeczka pieprzu
kilka zielonych oliwek / mogąbyć faszerowane /
2 kieliszki wytrawnego sherry
1/2 filizanki majonezu
1/2 filiżanki oliwy
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka bazylii
Pomidory sparzyć , zdjąć skórkę i pokroić .
Paprykę przekroić na pół , oczyścić i pokroić .
Pomidory z solą i przyprawami gotować przez 2 min , następnie dodać paprykę i odstawić na 10 min.
Po tym czasie dodać pokrojone oliwki , sherry , majonez , olej , majeranek i bazylię .
Sos ten najlepiej smakuje na następny dzien , podaje się go do pieczonego drobiu , cielęciny , pasztetów mięsnych , gotowanych ryb morskich i jaj na twardo .
Dodaj komentarz