sosy 
maj 17 2015

SOS PIKANTNY


Komentarze: 0

4 duże pomidory

1 zielona papryka

1/2 łyżeczki soli

1 łyzeczka pieprzu

kilka zielonych oliwek / mogąbyć faszerowane /

2 kieliszki wytrawnego sherry

1/2 filizanki majonezu

1/2 filiżanki oliwy

2 łyżeczki majeranku

1 łyżeczka bazylii

Pomidory  sparzyć  , zdjąć skórkę i pokroić .

Paprykę przekroić na pół  , oczyścić i pokroić .

Pomidory z solą i przyprawami  gotować przez 2 min      , następnie dodać paprykę i odstawić na 10 min.

Po tym czasie dodać pokrojone oliwki , sherry , majonez , olej , majeranek i bazylię .

Sos ten najlepiej smakuje na następny dzien , podaje się go do  pieczonego drobiu , cielęciny , pasztetów mięsnych , gotowanych ryb morskich i jaj na twardo .               

gosiagotuje : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz