CIASTKA CZEKOLADOWE
Komentarze: 0
TE CIASTKA SMAKUJĄ WSZYSTKIM PO PROSTU PYCHA
2 ,5 szklanki maki
1/2 łyzeczki sody
szczypta soli
1/2 kostki masła
niecałą szklankę kakao
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
1 szklankę maślanki naturalnej
gorzka czekolada
Masło roztopić
Gorące wlać do miksera , dodać kakao -zmiksować[zaczynać na małych obrotach , stopniowo zwiększać ]
Powoli dodać cukier , cukier waniliowy i maślankę - wymieszać
Porcjami dosypywać mąkę cały czas mieszając
Czekloadę zetrzeć na tarce o grubych oczkach [tarkę posmarować olejem ,czekolada nie będzie się przylepiać ]
Wiórki czekoladowe dodoć do ciasta - wymieszać delikatnie łyżką
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać porcjami ciasto[ okł pół łyżki ] zostawiając odstępy , bo ciasto urośnie
Ciasto może się kleić , ja pomagam sobie drugą łyżką
Piec w temp 180% około 15 min
Wyjąć razem z papierem , bo będą bardzo kruche i niech wystygną
SMACZNEGO
Dodaj komentarz